2010 m. kovo 23 d., antradienis

Viena ir ta pati

Paskutinį pusmetį pastebėjau ydomų dalyką, kuris sustiprina mane tikėjime, dabar dalinuosi tuo su broliais ir seserimis. Ydomu kaip jums ar tą patį teko, tenka išgyventi, pastebėti? O dalykas toks, kad jaučiu kaip viena ir ta pati Dievo Šventoji Dvasia veikia ir kalba apie tuos pačius dalykus visiškai skirtingiems žmonėms, skirtingose vietose, net šalyse tuo pačiu metu, kaip Dievas kalbasi su žmogum, man, kitiems per žmones, Raštą ir kitus dalykus. Va pastarasias kelias savaites taip iškilo man apmastymai apie artimo meilę, o žiū ir pamokslas sekmadienį apie artimo meilę, po to šiandien ryte mastau apie tai, kad ne visada įtikinamai moku atsakyti klausiančiam apie tai kuo tikiu, apie Jėzų Kristų, o po kelių valandų iš vienos sesės gaunu žinute su eilutėmis iš Hebrajų laiško 3 sk 15 - 16 eil. Tai pastebėjau ir ankščiau, bet dabar ėmiau vis žiūrėti akylai tai ir sekti, ir mane tai šokiruoja geraja prasme, pakelia ir sustiprina. Tai va, toks menkas mano pasidalinimas sau pačiam prisinimui ir gal kam dar, jei kas skaitys :). Amen.

Jėzus Kristus prisikėlė :), amen.

8 komentarai:

  1. Kristus prisikėlė trečiąją dieną. Amen!

    Bendruomenė - Bažnyčia- yra mistinis Kristaus kūnas, tad mūsų bendruomenių broliai ir sesės yra dalelė Kristaus irgi. Ir šitas bendravimas yra šventųjų(krikščionių) bendravimas. Taip veikia Šventoji Dvasia stiprindama mus Kristuje per patį Kristų. Ko Viešpaties visada ir prašome. Amen.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu jo, trečią, ne taip parašiau :D. Norėjau parašyti, kad prisikėlęs tiesiog ir kaip liudijimą :).

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tai bažnyčia ir yra sudaryta ne pagal išpažįstamas tiesas, o pagal Dvasios sujungimą. Dvasia yra tas kraujas, kuris vaikšto kūnu. Jėzus sakė:"Jei negersite mano kraujo...". Man buvo atvejų, kai vienas prie vieno doktriniškai panašūs žmonės absoliučiai nesusikalba ir nesupranta viens kito tikėjime,o priešingngų doktrinų besilaikantys(pavyzdžiui, dėl sielos, pragaro) susikalba puikiai. Mūsų prote susikurti doktrininiai bokštai mažai ką reiškia, mes arba girdime Dvasią arba ne.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dažnai būna, kad tai ką skaitau ar kokiom temom galvoju, tą neužilgo pamokslauja. Ar pvz. tai ka skaitau, rytojaus diena lygiai tos pačios eilutės pamoksle. Tokie dalykai džiugina.

    AtsakytiPanaikinti
  5. jei daznai taip buna,-tai parodo,kad dar esi mazas vaikas,kuriam tiesiog yra butini tokie dziugesiai,be kuriu sunku butu isgyventi...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aha, mažas, tikiuosi visada liksiu vaiko širdim nei pasipūtusia "subrendusio" krikščionio :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Linkiu augti,kad taptum mazas.Jis (Kristus) turi augti,o mes mazeti.Jei dvasiskai neaugama,-vaiko sirdis neigyjama.
    Netgi geras noras...noras, visada likti vaiko sirdimi,dazniausiai buna motyvuojamas paslepto isdidumo...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Gal tavo ir tiesa, reikės pagalvoti :)

    AtsakytiPanaikinti