2010 m. kovo 12 d., penktadienis

Papiktinimas Dievui

Jau trečia savaitė vis atverčiu vieną Biblijos vietą: Ekleziasto 4 sk; 17 eilutė "Būk atsargus, kai eini į Viešpaties Dievo namus, ir būk pasiruošęs klausyti. Tai bus geriau negu kvailių auka, kurie net nežino, kad daro pikta". Tada galvoje iškyla ištrauka iš Izaijo 1 sk nuo 10 iki 19 eilutės susiejant su Ekleziasto 4 sk.17 eilute.

Tai va. Daug prirašyti nerašysiu, vistiek jums tikriausiai kas skaitote nuobodu skaityti, nors Dvasia veda, noriu pasidalinti, o ir atminčiai turėti.
Žmonės ateina į Dievo namus Jo pagarbinti, skirti Jam laiko, bendruomenėje susirinkę Jo vardu, pašlovinti Dievo vardą, pasimokyti. Taip turėtų būti, ania? O su kokiais motyvais šiandien ateina žmonės į bažnyčią? Daugelis žmonių? Maldos namai gi kartais būna sandorių vieta, kartais ateina, nes yra svarbių reikaliukų..., kiti dėl įpročio (šitų tikriausiai daug), tradicijos ir tt. Ypač evangelikų tarpe to yra va, pavojingo apsireiškimo "įprotis", kad ir pas mane bažnyčioje, na, neabejoju, kad ir kitose taip nutinka. Atėjau, paaukojau, pabuvau pamaldose, išklausiau pamokslo ir namo..."aš teisus" juk, išgelbėtas, sukalbėjau va prieš 15 metų tokią maldelę ir man gerai. O daugelis gi susikūrę pastebėjau FIX IDĖJĄ "esu išgelbėtas" ir gyvena niekuo nesiskirdami nuo pasauliečių...o kur tie laikai, kai turėjome būti ir buvome iššūkis pasauliui? Ar dabar esame iššūkis ar labiau papiktinimas Dievui? Pro vieną ausį įeina, pro kitą išeina, klausau, klausau to pamokslininko ar kunigo, na papostringavo jis, aš va sau ir toliau gyvenu laimingas, o tegul tas mano kaimynas iš trečios laiptinės..tegul jis sau toliau badauja ar neturi ką apsirengti, man jokio čia skirtumo... O Viešpats sako gi Izaijo knygoje, kad :"Jam jau tuščios aukos pabodo, kad negali pakęsti jauno mėnulio, sabato ir kitų švenčių, netgi jūsų iškilmingi susibūrimai yra nedorybė". Tai va, taip ir gyvenu su šiom mintim, o norėtųsi, kad eidami į maldos namus tikrai nepamirštume ko ten einame, kad ir išėję iš jų nebūtume papiktinimas Viešpačiui ir, kad pakeistume ta negerą nuomonę pasaulio akyse, kad krikščionys = veidmainis. Juk taip nėra, juk mes trokštame gyventi Kristumi ir artimo meile bei atjauta. Tai tiek brangieji ir buvo mano širdy trumpai, nors dar daug galėčiau išlieti, bet jūsų nenoriu varginti, geriau sekmadienį su broliais ir seserimis pasidalinsiu tuom...Amen :)

Jėzus Kristus yra Dievo Sūnus. Amen :)

2 komentarai:

  1. Na veidmainių ir paviršutiniškų žmonių visada buvo ir bus. Dievas visus laiko iki pjūties kartu, todėl tai neturėtų piktinti. Iš kitos pusės, juk mes nežinome, kas išties yra žmonių širdyse, kodėl jie ateina, todėl sunku pasakyti. Vienintelis būdas nepasipiktinti - žiūrėti savęs:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas, kiekvienoje baznycioje yra 3rusiu tikintieji, 1netikintis,2veidmainiai,3 tikintis. cia globaliai, bet kiekvienas zmogus taip pat yra mini baznycia, indas, kazkurio is dievu ar Viespaties indas=namas. Pvz sventykla buvo is 3daliu, Viespats vakar,siandien ir per amzius tas pats. buvo isorinis kiemas kur pagonys net galejo ateiti=siandien tai kunas, vidinis kiemas=siandien zmogiska dvasia(psichika=jausmai,vaizduote,atmintis ir t.t) ir Sv.svenciausioji=siandien tai zmogaus siela=laisva valia. ir kiekvienas savo gyvenime gyvena kazkuriame is kiemu.. pvz. kaip arkoj varna ir balandis, varna lesa ir grudus ir maita=veidmainis-zmogiska dvasia-prigimtis kaip jai patogu ta ir lesa.. na cia ilga tema, bet idomi ir dziuginanti :)

    AtsakytiPanaikinti