2011 m. gruodžio 27 d., antradienis

Apie baimę ir "Dievą keršytoją"

Būkite pasveikinti broliai ir seserys Viešpaties Jėzaus Kristaus vardu. Netikinčiuosius, dvejojančius bei abejojantiems tiesiog siūlau kartu leistis į apmastymus.
Jau seniai širdyje kirbėjo viena mintis. Dvasia nuolat klibino primindama, o protas tiesiog revoliucingai priešinosi tam, kas žmonėse vadinama BAIMĖ. Šį kartą noriu pakalbėti apie baimę.
Nuo seno, kiekvienos tradicijos bažnyčiose (tiek Romos katalikų, tiek evengeliškose, tiek daugumoje kitų) yra žalojamas žmogus vienu atžvilgiu. Tiksliau ne kiek žalojamas, o sėjamas tikėjimas paremtas baime. Baime pragaro, amžinų liepsnų, karšto katilo ir t.t Šiuolaikinio išsilavinimo ir proto žmogui tai atrodo absurdiška ir su Dievo įvaizdžiu visiškai nesiderina, bet dar visai neseniai bažnyčiose aidėdavo pamokslai, kurių trečdalis turinio sudarydavo gasdinimai pragaro liepsnomis. Galiu pasakyti viena, kad toks tamsuoliškas Hado - Pragaro supratimas tinka tik viduramžiams. Nors kur čia viduramžiai...dar tą tenka girdėti ir šiomis dienomis! Aną sekmadienį girdėjau, per krikščionių šventę, Kristaus gimimą!


1)Noriu paraginti visus krikščionis išsilaisvinti iš baimės, kuri jus slegia. Viešpats Dievas nėra baimės Dievas, o meilės. Biblija sako: "Ten kur yra baimė, ten nėra meilės, nes meilė išveja baimę".

2) Raginu jus liautis mastyti apie Dievą kaip apie verslininką baudėją, kuris atlyginą geru už gerą poelgį, blogu už blogą. Dievas nėra verslininkas ar koks pinigų keitėjas. Jis ne žmogus, kad taip elgtūsi. Kaip ribotai žmogaus mastymas sutalpina Dievą į savo pasaulį! Dievas nesiremia santykiai - "aš tau, tu man arba "akis už akį"".

3) Raginu liautis ir prabilti savo pamokslininkams apie žalą, kurią jie daro savo pamokslais, nuolatos kalbėdami apie Dievą verslininką, apie amžinas sieros kančias verdančiame ugnies ežere. Toks pažodinis Rašto supratimas yra absoliutus jo nesupratimas! Gi ar ne apie dvasinę būseną kalbama tai?

4) Raginu susimastyti koks jūsų tikėjimas? Ar jūs tikite Jėzumi Kristumi, einate į bažnyčią - savo bendruomenę, nes bijote amžino pragaro, ar einate, nes MYLITE JĖZŲ KRISTŲ? Jei tai darote iš baimės, tai veltui statote savo tikėjimą ant baimės pamatų! Baimę ir "Dievo verslininko" įvaizdį mūsų mintyse kuria blogis (velnias), bei netinkamas ir fundamentalus (pažodinis) Dievo Žodžio interpretavimas.

5) Pati baimės esmė yra ta, kad su baime žmogus niekada netaps laisvas. Tik išsilaisvines žmogus iš baimės, iš prietarų, pradėjęs šviesiai mastyti taps laisvas...

Amen.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą