2011 m. lapkričio 15 d., antradienis

Apie egozrcizmą ir piktasias dvasias

Ramybė jums ir malonė broliai ir seserys bei apsauga Viešpaties Kristus Jėzaus vardu. Būkite palaiminti Jo vardu.
Netikintiems taip pat linkiu ramybės, gal ką atrasit kas jums pasirodys įdomu perskaityt.

Jau kuris laikas vis jaučiu Dvasios paraginimą apmastymams apie egzorcizmą, kuris yra praktikuojamas pasaulyje. Daug žmonių, visame pasaulyje patiria įvairių baimių, viduje neranda ramybės. Kartais taip yra iš baimės, kartais dėl kitų priežaščių. Daug kas bijo. Bijo būti apsėsti...net ir tikintieji, kurie sąkosį pažįstą Kristų bijo būti apsėsti - tenka man girdėti tokių dalykų. O dar neseniai visai Lietuvoje lankėsi žymus prancūzas, demonoligijos mokslų daktaras, Romos vikaro įgaliotas ir pasakojo žmonėms apie apsėdimus velnius, rinko pilnas VDU (Vytauto Didžiojo universiteto) sales, taip pat kitų Lietuvos miestų sales.

Man labai liūdna matyti kaip žmonės leidžiasi lengvai įtikinami įvairių dalykų. Argi brangieji esame lengvatikiai? Juk pažiūrėkime ką turime! Turime amžiną ir nemirtinga Dievo Žodį - Bibliją, kurioje pats Dievas per įvairius žmones mums prašes, kad mokėtume atskirti tiesą nuo melo. Pabandykime šiandien pažiūrėti kelis svarbiausius esminius dalykus apie egzorcizmą, demoniškus velnio apsėdimus, vidines baimes būti apsėstam, kas yra apsėdimas apskritai ir ką Dievas per Bibliją mums sako apie tai:


1) Jokia piktoji dvasia negali apsėsti tikinčiojo, nes mus saugo pats Dievas - Šventoji Dvasia esanti mumyse! I Pt 5 sk 8 - 9 eil "būkite blaivūs ir budrūs, nes jūsų priešas velnias slankioja aplinkui kaip riaumojantis liūtas, tykodamas kurį nors praryti. PAsipriešinkite jam tvirtu tikėjimu, žinodami, kad tokius pačius kentėjimus patiria jūsų broliai pasaulyje". Taigi, nors velnias slankioja aplink ir tyko mus praryti, kad sunaikintų, bet mes turime jam galią ir velnias NEGALI mūsų paliesti. štai ką sako Dievas: Šventoji Dvasia yra Dievo antspaudas mumyse: "Jame ir jūs, išgirdę tiesos žodį - jūsų išgelbėjimo Evangeliją - ir įtikėję Juo, esate užanspauduoti pažadėtąja Šventąja Dvasia, kuri yra mūsų paveldėjimo užstatas iki nuosavybės atpirkimo Jo šlovės gyriui", Ef 1,13-14.. PAts Dievas - Šv. Dvasia gyvena tikinčiuosiuose, esame UŽANSPAUDUOTI ir dėl to velnias mums neturi galios ir mūsų apsėsti negali. Žmogus, kuris tiki Kristų ir yra su Juo bei turi JO Dvasią NEGALI BŪTI APSĖSTAS, TAI NEĮMANOMA!

2) Žmogus gali būti sugundytas velnio ir nusidėti arba atitolti nuo Viešpaties iš vis. Tuo atveju Šv. Dvasia iš žmogaus nepasitraukia niekur ir Dievas Jos atgal nepasiima, ko pasekoje žmogus nėra apsėstas, bet tam tikra prasme atitolęs nuo Dievo jis vykdo jau ne Dievo darbus. I Kor 5 sk 5 eil sako: Atiduokite tokį šėtonui, kad sužlugdytų kūną, o dvasia būtų išgelbėta Viešpaties JĖzaus dieną". Kontekstas šio skyriaus kalba apie žmogų, kuris SISTEMINGAI, diena iš dienos, nuolat gyvena su nuodėme, to skyriaus atveju - paleistuvystėje. Toks asmuo, kaip parašyta netampa apsėstas ar praradęs Dvasią, bet kūnu tarnauja jau ne Dievui, o velniui, bet Dvasios niekas negali išplėti iš žmogaus (juk Biblija sako: nei kunigaikštystės, nei dar kas neišplės mus iš Jo rankų). Esame amžiais jo.

3) Romos katalikų bažnyčia, bei stačiatikių bažnyčia turi tam tikrus ritualus, kurie skirti velnio - piktųjų dvasių išvarymui iš asmens. Aš jums drasiai, kurie tiki Kristaus vardą pareiškiu - netikėkite tuo ir nesileiskite apgaunami! Kodėl taip sakau?
1) Sakau, nes Roma teigia, jog piktasias dvasias išvaryti gali tik vyskupo paskirtas egzorcistas ir tik jis turi galią.
2) Taip pat, kad įvairių šventenybių pagalba, kaip pvz. - kryžius, švestas vanduo ir kitokia atributika naudojama ritualo metu,
3) taip pat SVARBIAUSIA: "KAD TIK KUNIGAS SU SPECIALIU VYSKUPO PAVEDIMU TURI TAM GALIĄ" - TAIP MOKO ROMOS bažnyčia.
4) Taip pat, kad ROmos bažnyčia piktasias dvasias - velnią bando išvaryti įvairių šventųjų bei Kristaus mamos Marijos pagalba, pvz. naudojant formulę net - Šv.Marija apsaugok šį žmogų ir pan.

Taigi brangieji, šitie keturi pagrindiniai dalykai neturi absoliučiai jokio pagrindo Dievo Žodyje - Biblijoje, tai yra GRYNAI IŠSKIRTINAI ROMOS bažnyčios susigalvotas dalykas, taisyklės. Jie sukūrė šias taisykles. Nei Kristus, nei apaštalai tokių dalykų nemoko. Pažiūrėkim ką sako JĖzus Kristus ir apaštalai apie dvasias, jų išvarymą, dvasių atpažinimą, apsėdimą ir kokie asmenys gali išvarinėti dvasias:

1) Kiekvienas tikintysis, kuris turi ŠV. Dvasią gali ir turi jėgą Kristaus Jėzaus vardu išvaryti velnią iš, bet kurio žmogaus, bet kurio apsėsto. Reikia tik tikėti, nes be tikėjimo nieko nėra įmanoma. Tvirto tikėjimo ir Jo vardu nieko nebijoti ir dvasios jums paklus. Biblija sako: LK10, 17 ir 20 " Septyniasdešimt (mokinių) sugrįžo, su džiaugsmu kalbėdami: "Viešpatie, mums paklūsta net demonai DĖL TAVO VARDO" ir 20 eilutė: "Bet jūs džiaukitės ne tuo, kad dvasios jums pavaldžios; džiaukitės, kad jūsų vardai įrašyti danguje". Taigi, Jėzaus Kristaus vardu liepiu tau: eik šalin šėtone!

2) Kodėl piktųjų dvasių - velnio išvarymas iš žmogaus gali būti neveiksmingas? O gi pažiūrėkim: Apaštalų darbuose yra tokia istorija: "„kai kurie keliaujantys žydų egzorcistai mėgindavo piktųjų dvasių apsėstiesiems prišaukti Jėzaus vardą, sakydami: „Aš jus saikdinu per Jėzų, kurį skelbia Paulius". Taip darė vieno žydų vyresniojo kunigo Skėvo septyni sūnūs. Bet piktoji dvasia jiems atšovė: „Pažįstu Jėzų ir žinau Paulių. O jūs kas būsite?" Ir žmogus, turįs nelabąją dvasią, užpuolė juos, apgalėjo vienus bei kitus ir taip nutąsė, jog jie nuogi ir sužaloti turėjo bėgti iš anų namų. Tatai sužinojo visi žydai ir graikai, gyvenantys Efeze. Visus pagavo baimė, o Jėzaus vardas buvo išaukštintas". Romos bažnyčia naudojasi šita eilute dėl žmonių neišmanymo ir teigia, kad taip gali ir jums nutikti, kurie esate Kristaus! Bet atkreipkite dėmesį į šio sakinio žodžius, kur žydų egzorcistai sako, kad jie liepia velniui išeiti Jėzaus vardu, Kurį skelbia PAulius. Pažiūrėkim skvarbiu protu, gi tuo aiškiai parodyta, kad jie netikėjo patys Kristumi Jėzumi, o tik norėjo pasipelnyti iš to, todėl ir neturėjo galios piktosioms dvasioms. BE TIKĖJIMO KRISTUMI - ASMENINIO RYŠIO SU JUO neįmanoma nieko. Jėzus sako mums evangelijoje: "be manes jūs negali nieko neveikti". Taigi, nesileiskime klaidinami ROmos mokytojų, kurie jus klaidina ir laiko "velnių išvarymo monopolį" savo rankose ir apgaudinėja neišmanėlius. NEBŪKITE JŪS NEIŠMANĖLIAIS!

3) LABAI LABAI svarbu suprasti, kad šių, o ir anų dienų epochoje ir dabar žiūrint į Raštą ir suprantant JĮ reikia žiūrėti alegorijos. Būtent, kad jūs galite surasti daug netikrų stebukladarių ir šarlatanų, kurie išvarinėja velnius dėl pinigų ar nežinia kokius cirkus darymami. Būkite budrūs, Biblija mums sako: "ištirkite dvasią, ne kiekviena dvasia tikėkite. Nes kiekviena dvasia, kuri neigia Jėzų Kristų yra iš antikristo". Tik JĖZAUS KRISTAUS VARDU ĮMANOMA išvaryti velnią!

Taigi, kad Jėzaus pasakymas - "PRIKELKITE MIRUSIUS, ATVERKITE AKIS AKLIEMS, AUSIS KURTIEMS, GYDYKITE LIGONIUS, APVALYKITE RAUPSUOTUOSIUS, GYDYKITE LIGONIUS". Ką tai reiškia mums? O gi, kad ir šiandien mes tai darome, šiandien mes tai darome, kiekvienas, kuris tiki Kristaus vardą, yra Jame, Evangelijos žinia turi tą galią. Kas gi tiek mirusieji, jei ne tie, kurie dar nepažįsta Kristaus ir yra mirę nuodėmėse? KAs tie akli, jei ne tie, kurie nepažįsta Kristaus ir nemato Jo? Kas tie kurti, jei ne tie, kurie negirdi jūsų skelbimo? Kas gi tie, kurie serga, nes nepažįsta Viešpaties ir dvasioje serga dėl to? KAs raupsuotieji, jei ne tie nuodėmingi, kurie dar nėra apvalyti Jėzaus Kristaus krauju per tikėjimą? Kas gi tie ligoniai, jei ne visi aukščiau išvardinti mirę ir negaluojantys?

OGI SAKAU JUMS, mes turime galia prikelti mirusius ir išvaryti demonus ir ta jėga slypi Evangelijos žinioje. Tariu tau: Tikėk Viešpačiu Jėzumi Kristumi, Jo Auka ant kryžiaus ir tapsi baltas kaip sniegas, praregėsi, bei visi apsėdimai dings, tapsi Jo vaiku :). Sakau jums, juk ir Biblija sako, kad kievienas, kuris nėra JO bei yra klaidžiamokslių, kurie neturi pagrindo Biblijoje suvedžiotas jau automatiškai tarnauja velniui ar yra jo apakintas, jo žabanguose ir yra apsėstas tam tikra prasme. Taigi, susimastykime! :)

PAskutinis dalykas yra tas, kad žmogus turi garbinti vieną vienintelį Dievą, GYVą, Dvasią, ir šalintis nuodėmės. O, jei jus viduje degina karštis krūtinėje tarsi, kažkokia keista ugnis tarsi, tai žinokite, kad tai išbandymas, nemanykite, kad tai iš blogo, nes tai jums išbandyti. Taip rašo mums Dievas per PAulių. Garbinti reik vienintelį Dievą, negarbinkite Jo tarnų - šventųjų, Marijos, angelų, nes ne jie jums padės. Jei taip darote vis dar esate velnio žabanguose ir jis jums akis užvėręs. Atsimerkite ir suklupkite prieš vienintelį Dievą. Taip pat jokie šventinti vandenys, kryželiai, relikvijos ar specialios maldos formulės - ritualai jūsų neišgelbės ir iš jūsų velnio neišvarys. Tai grynai pagoniški dalykai, tai neturi nieko bendra su tuo ką jau anksčiau jums kalbėjau iš Biblijos, kai ateinama ir tariama: Jėzaus Kristaus vardu įsakau tau eik šalin šėtone!, ir piktasis traukiasi išsigandęs Jo vardo. Jei pasikliaujate visais tai dalykais - kryželiais, vandenim švestu, relikvijomis ir t.t.t, tai taip tik apgaudinėjate save. Traukitės nuo nuodėmės, atgailaukite ir palikite nuodėmę ir velnias jums neturės jokios įtakos. IR atminkite, kurie esate Kristaus ir turite Šv. Dvasią nebijokite būti apsėsti, nes Dievas to neleis!

Tai tiek šiam kartui, labai trumpai, be galo plati tema ir neįmanoma visko aprėpti vienu kartu. Labai viliuosi, kad tie, kurie bijote, nustosite bijoti būti apsėsti ir pasitikėsite Dievu - Šv. DVasia, kuria esatę užanspauduoti ir, kuri liudija jums, kad esate Jo (Romos bei stačiatikių bažnyčios hierarchai trokšta jūsų tamsumo (nežinojimo) ir baimės, taip jie gali jus valdyti dėl savo pelno), kurie tiki pagoniškais ritualais suprasite, kad reikia gyvo tikėjimo, kurie tiki gyvu Kristumi ir toliau stovės tikėjime ir sustiprės tikėjime.
Ramybės jums broliai ir seserys Kristaus vardu. Amen.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą