2010 m. gruodžio 20 d., pirmadienis

Kompromisas - arba prisitaikyk prie mūsų arba neišliksi

Kas yra kompromisas, su sąžine, Dievu, savimi? Ar gera yra geriau nei labai gera? Kodėl žmogus daro kompromisą, o kitas nedaro...ir jo nebelieka. Sistemoje.
Galbūt gali kilti klausimas apie ką aš čia. Kalbu tik sau, o kas perskaitys gal ką atras, nors jau kuris laikas nerašiau, todėl nemanau, kad kas besilanko ar skaito. O mastau...mastau apie pašaukimą, gyvenimą, kunigystę, prisitaikymą - sistemą. Nagi buvo žinoma kas dedasi už storų ir nuo visuomenės akių paslėptų seminarijos sienų. Atsirado XXI a. naujasis Liudas Vasaris kuris susimastė, nuėjo pas vyresnybę (o mes žinom kas yra vyresnybė Kaune ar kitur) ir paklausė: "ką man daryti, ar žinot kas dedasi ten...pas mus...seminarijoje". O ja atsakė : " arba prisitaikai ir būni kaip mes arba...negalėsi būti kunigu". Tai man ir mintys tokios pirmadienio ryta...ar visi kunigai esantys Lietuvoje yra tik tie, kurie prisitaikė...? O jei prisitaikė ar ne baisuokliškai jie atrodo Viešpaties akyse ir ar gali Tiesos Žodį paskelbti žmonėms? Taip, niekam ne paslaptis apie savaitgalio pasismaginimus ir orgijas vykstančias už seminarijos sienų. Tai nestebina, juk žmonės sukurti Dievo kaip žmonės, vyrai nori moterų, moterys vyrų, tai biologiškas veiksnys, o juk būna dar šiais laikais, kad ir vyrai vyrų panori ar atvirkščiai. Žodžiu...už tų sienų slepiasi plačiąjai visuomenei nepažintas pasaulis, dvigubi standartai, gyvenimas.
Manau, kad negali Dievui tarnauti tas žmogus, kuris paklūsta sistemai. Arba tu su Dievu ir Tiesa arba tu sistemos dalis, eilinis varžtelis, mechanizmo detalė. Tik aš mastau kaip reikės atsakyti tam pačiam Sigitui Tamkevičiui , kuris į jauno seminaristo užduotą klausimą "KĄ DARYTI" atsako: "Prisitaikyk". Tai yra devyngalvė gyvatė, geriau greičiau ateitų pasaulio galas.
Tik gaila žmonių. Paprastų žmonių, kurie kuria šeimas, kaimo močiučių ir senelių, žemdirbių, kurie sunkiai dirba, tų, kurie seka tuos, kurie tarnauja ne Dievui, bet sistemai....
Reziumė pasakysiu tiek: AR AKLAS GALI AKLĄ nuvesti į šviesą ir teisingu keliu? Jei vadovai apakę, tai kur jie veda juos sekančius žmones, juk ir vedlys ir pasekėjas pasiklys....
P.s Belieka kantrybėje ir maldoje laukti, kol kas atsitokės iš RKB gniaužtų apgaulės...

13 komentarų:

  1. Nu jo, baisiausia, kad prisitaikymo keliu nueina ir tie, kurie turi ar turėjo gyvą tikėjimą. Tampa sistemos tarnais. Manau, kad be Šventosios Dvasios ir Žodžio nė vienas neatsitoki ir neatsitokės, nes tai labai patogi sistema žmonėms:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir kaip taip gyliai sugebi ieškoti tiesos, kai ji šalia. :)

    Tik pasiklydęs surasi tiesą...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ką turi omenyje Airina?
    P.s Nepamanyk, kad rašau iš asmeninės praeities, tiesiog šalia buvę žmonės pro tai praėjo, papasakojo, bet nedryso kalbėti, o kažkas turi juk...

    AtsakytiPanaikinti
  4. pirma tai manau, kad kunigus teis Dievas pagal ju darbus ir jus neturetumet apsimti Dievo vaidmens..nebent patinka new age'u filosofijos apie as-dievas ir jau isijautet i role..
    "Manau, kad negali Dievui tarnauti tas žmogus, kuris paklūsta sistemai" Visur reikia paklusti sistemai..gal teiseje nereikia, o gal svietime nereikia...gal valdiskoje tarnyboje nereikia? gal medicinoje nereikia...? idomu, o kas butu jeigu visi alei vieno atsisakytu paklusti savo "sistemoms" ...mokytojai, gydytojai, policininkai ir t.t...isivaizduojam , kad issipildytu rozine jusu svajone...visi pradetu daryti taip kaip jie nori...galiu pasakyti..kad butu chaosas..o to ir siekia tie, kurie ruosia kelia antikristui..ane...?
    ir kuo gi tuomet kunigai pasirinke tarnauti visa gyvenima Jezui yra isskirtiniai is visu kitu...visiems galima prei sistemos prisitaikyti, o jiems jau negalima..? kodel jiems taikomi kiti reikalavimai nei visiems aplinkiniams?...Ir dar idomu....o ka galite vietoj to pasiulyti??? gal kokius nors biblijos skaitinius su sektantiskom pakraipom...ir jau jusu variantas zinoma bus pats geriausias...nes jus jauciate ten visokius rysius su Dievu, su Kristumi ir su Sventaja dvasia...bet galiu pasakyti..tokiu kaip jus buvo labai daug...tuktanciai..milijonai...jie irgi jausdavo rysi..suburdavo pasekejus...regedavo pasaulio pabaigas...laukdavo Kristaus atejimo, apie kuri jiems pranesdavo ju "rysiai"...bet taip ir nesulaukdavo..matyt kazka paniekinant, smerkiant ir apsiemus Dievo vaidmens teisti kitus.....atsiveria kitas rysys...ne dieviskas, o tas priesingas Dievui...nes testamentinai Kristaus zodziai...myleti visus taip kaip jis mus mylejo...ir galiu pasakyti, kad jums dar tikrai toli iki sio testamento ispildymo...as manau, kad tokie rasineliai tiesia kelia antikristui...globaliam gelbetojui..kuris jau laukia uz kampo..ir svajoja apie sugriauta kataliku baznycia...isdraskytus po visas pakampes tikinciuosius...kurie paskui isskaidyti po viena ir susijunge po kelis i visokias sekteles taps kaip balsas tyruose...
    Bet kataliku banycios nesugriove masonai su puolusiais angelais, nesugriausite ir jus..nes ja saugo Dievas...ir tokia Dievo valia...jeigu butu kitaip..ji jau senai butu subyrejusi...bet pakolkas laikosi..turiu jus nuliudinti, bet nezinau Vilniuje tokios baznycios, kur sekmadieni atejus i sv. misias butu laisvu vietu...

    AtsakytiPanaikinti
  5. pirma tai manau, kad kunigus teis Dievas pagal ju darbus ir jus neturetumet apsimti Dievo vaidmens..nebent patinka new age'u filosofijos apie as-dievas ir jau isijautet i role..
    "Manau, kad negali Dievui tarnauti tas žmogus, kuris paklūsta sistemai" Visur reikia paklusti sistemai..gal teiseje nereikia, o gal svietime nereikia...gal valdiskoje tarnyboje nereikia? gal medicinoje nereikia...? idomu, o kas butu jeigu visi alei vieno atsisakytu paklusti savo "sistemoms" ...mokytojai, gydytojai, policininkai ir t.t...isivaizduojam , kad issipildytu rozine jusu svajone...visi pradetu daryti taip kaip jie nori...galiu pasakyti..kad butu chaosas..o to ir siekia antikristas..ane...?
    ir kuo gi tuomet tie pasirinke tarnauti visa gyvenima Jezui isskirtiniai? kodel jiems taikomi kiti reikalavimai nei visiems aplinkimniams?...Ir dar idomu....o ka galite vietoj to pasiulyti??? gal kokius nors biblijos skaitinius su sektantiskom pakraipom...ir jau jusu variantas zinoma bus pats geriausias...nes jus jauciate ten visokius rysius su Dievu, su Kristumi ir su Sventaja dvasia...bet galiu pasakyti..tokiu kaip jus buvo labai daug...jie irgi jausdavo rysi..suburdavo pasekejus...regedavo pasaulio pabaigas...laukdavo Kristaus atejimo, apie kuri jiems pranesdavo ju "rysiai"...bet taip ir nesulaukdavo..matyt kazka paniekinant, smerkiant ir apsiemus Dievo vaidmens teisti kitus.....atsiveria kitas rysys...ne dieviskas, o tas priesingas Dievui...nes testamentinai Kristaus zodziai...myleti visus taip kaip jis mus mylejo...ir galiu pasakyti, kad jums dar tikrai toli iki sio testamento ispildymo...as manau, kad tokie rasineliai tiesia kelia antikristui...globaliam gelbetojui..kuris jau laukia uz kampo..ir svajoja apie sugriauta kataliku baznycia... isdraskytus po visas pakampes tikinciuosius...kurie paskui iskaidyti po viena ir susijunge po kelis i visokias sekteles taps kaip balsas tyruose...
    Bet kataliku banycios nesugriove masonai su puolusiais angelais, nesugriausite ir jus..nes ja saugo Dievas...ir tokia Dievo valia...jeigu butu kitaip..ji jau senai butu subyrejusi...bet pakolkas laikosi..turiu jus nuliudinti, bet nezinau Vilniuje tokios baznycios, kur sekmadieni atejus i sv. misias butu laisvu vietu...

    AtsakytiPanaikinti
  6. tai kodel komentaro nesimato? tris kartus siunciau? ar cia pirma cenura praeina ir tik paskui viesai parodomas, jeigu patinka seimininkui?

    AtsakytiPanaikinti
  7. O apie sistemą aš tau paaiškinsiu paprastai. Sistema yra ta, kuri supuvusi. Aišku, tavo pyktis, neleido tai įžvelgti :). Sistema, kai policininkai ima kyšius, kai kunigai atlikinėja pedofilijos aktus su vaikais ir tai nutylima arba medikai ima kyšius arba teisėje kyšiai taip pat prigiję iki šaknų pamatų. Čia sistema yra. Todėl ir sakau, kad manes nesupratai, nes jau pamatei, kad raginu iš RKB išeiti ir viskas...ant laužo mane tokį, ania? :)))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Bent prisistatyti galėjai, kaip padorus žmogus, o ne anonimiškai savo įniršį lieti :). Visiškai manes nesupratai, galėjai paskambinti man ir pasiklausti, užuot mane įžeidinėjus, bet tavo pasirinkimas, nes tu geriau atspindi meilę, apie kurią kalbi. Aš nepriklausau jokiai sektelei, nesuprantu apie ka kalbi, aptemo tau protas tikrai nuo vidinio įniršio. Paprasčiausiai nesi skaičius I kor 5 sk., todėl taip ir kalbi. Ir priėmei asmeniškai viską, o rašiau ne tau. Manau šitus žodžius, kuriuos rašei apie meilę pirmiausia sau pritaikyk.

    AtsakytiPanaikinti
  9. O komentarai praeina pro cenzūros filtrą tik dėl vieno dalyko - keiksmažodžiai, rasistiniai, tautiniai įžedinėjimai ir panašiai.
    Šiuo atveju tavo komentaro galėčiau nepraleisti, nes jis atvirai nepagarbus ir įžeidžiantis, bet įdomus iš kitų pozicijų žvelgiant :).

    AtsakytiPanaikinti
  10. ar jus zinot, kad kitame matote savo paties atspindi...kad tai, kas erzina kitame, ka pastebite kitame..yra tik jusu busenu atspindys...ir tai kad jus man bandote primesti pykti, inirsi ...yra tik jusu paties emocijos...o turetum ne emocijas lieti, bet argumentuotai ginti savo anksciau isdestyta poziuri..o argumentu nera...as bent jau nezinau siais laikais nei vienos sistemos, kuri butu nesupuvusi - ziniasklaida...visi raso, ta ka reikia... mokytojai moko evoliucijos tikejimo, kuriuo neteisiogiai sugriaunamas tikejimas Dievu ...moklsininkai...oi ten tai is viso intrigos tokios verda...kad kunigams iki to tikrai dar toli...ir visose sistemose yra pedofilu...ir tarp mokslininku ir tarp gydytoju ir tarp mokytoju, tarp socialiniu darbuotoju, tarp valstybes tarnautoju ir tarp teisininku...tik mass media apie tai neraso...nes tai savi...zydomasonai satanistai...bet siais laikais madingi dvigubi standartai..vieniems vieni..kitiems kiti...ir kaip pastebiu, tai kunigams kartele ukelta auksciausiai..ir labiausiai ta kartele uzaukstina ivairus lietryciai...ir visokie prisiskaite biblijos ir manantys, jog jie tai viska zino geriausiai...priminsiu, kad kiekviena kazka pazeminanti, kazka paniekinanti mintis jau yra ne sviesa, bet tamsa ir todel tai yra nuodeme, uz kuria turime atgailauti (atgailaujame, uz mintis, zodzius ir darbus), o atgaila tai vadinasi samoningai suvokti savo suklydima ir stengtis jo daugiau nekartoti..o kodel visa esme meileje...nes legviausia savo ydas ir fobijas paslepti po kitu paniekinimu....tai pats primytiviausias budas...tuomet asmuo lyg ir iliuziskai pasijaucia pranasesnis uz tuos, kuriuos niekina ir taip iliuziskai pakelia savo saviverte..,t.y jie blogi..o as geresnis, gudresnis, pranasesnis ir pan..bet visa beda, kad tai tik iliuzija, kuri greitai issiklaido, o poreikis paniekinti kita, kitaip galvojanti, kitaip besielgianti, kitaip gyvenanti tampa kaip narkotikas...zmogui kuris myli save, kuris save vertina, kuris gyvena darnoje su savimi ir su Dievu...nereikia sau per kitu pazeminima irodineti savo paties vertes, savo teisingiausios nuomones ir manau , kad pirmiausiai reikia rupintis savo nuodememis, perdaug neisijausti ir nesiimti Dievo roles...atsiminti, kad esate ribotas, netobulas, nuodemingas...kad jums nera prieinam visa issami, tobula, dieviska informacija apie ta, kuri teisiate..vadinasi ir jusu ivertinimas negali buti nesaliskas ir tikslus ir objektyvus...juk labai daznai zmogus net pats saves nesugeba ivertinti objektyviai...
    Dar galiu papildyti ankstesne savo zinute ir pamineti..kad maldos galia dideja x kvadratu...t.y kai baznycioje Teve musu kalba 500 zmoniu, tai maldos galia prilygsta 250000 pavieniu zmoniu maldai (500*500)..o jeigu as nueinu i baznycia ir bunu ten 501-oji, tai jau gaunasi 251001 (501*501)..vadinasi prisijungusi prie kitu...per viena karta sukalbu 1001 Teve musu...jums nepatinka, tai ir neikit....bet nepilkit savo vidinio purvo ant tikinciuju, kurie anot jusu nieko nesuprantantys kvailiai, ant prisitaikeliu kunigu ir pan. nes tai, kas jums uzkliuna..yra jusu paties atspindys...jums atrodo, kad bobutes durina, delto, kad pats pasamoneje jauciates siek tiek pasimetes...nes biblijoje daug visko prirasyta..ir kartais sunku vienareiksmiskai pasakyti..kad yra taip, o ne kitaip...kai Jėzaus buvo paklausta: „Koks yra didžiausias įsakymas?“, jis visą Apreiškimą sutraukė į pirmą didįjį įsakymą: „Mylėk Viešpatį, savo Dievą, visa širdimi, visa siela ir visu protu“, ir į antrą, panašų į pirmąjį: „Mylėk savo artimą kaip save patį“ (plg. Mt 22, 37-40). Per Paskutinę Vakarienę paskelbė dar ir trečiąjį, kurį pavadino „savu“ ir „nauju“ pirmųjų dviejų atžvilgiu: „Kad jūs vienas kitą mylėtumėte; kaip aš jus mylėjau, kad ir jūs taip mylėtumėte vienas kitą“ (Jn 13, 34; 15, 17).
    Atkreipsiu demesi..kad visa esme slypi zodelyje kaip..reikia myleti ne taip kaip jums patinka, ne tiap kaip jus norite...bet taip kaip Jezus mus visus ir gerus, ir blogus mylejo...ir tai yra svarbiausia ...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Erika, aš nesileisiu į psichologijos analizes apie sielos atspindžius. Pasakiau realų faktą, kai mano draugas mokėsi seminarijoje kunigų ir ją metė dėl to, kad neapsikentė dėl visų ištvirkimų, kurie ten dedasi, o kai nuėjo pas Tamkevičių šis pareiškė: "o kas čia tokio".
    Žodžiu, nesuprantu ką jūs norite pasiekti savo ilgais teoriniais išvedžiojimais apie maldas ir pan, bet manau jus nederėtų čia ateiti ir manes vadinti sektantu ir panašiai, nes jūsų komentarai daugiau nebus praleidžiami, kurie kurstys neapykantą ar bus padriki kaltinimai.
    Sėkmės :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Manau praėjus porai savaičių, kai nurimsit paskaitykit tai ką man rašot savo komentaruose, pamatysit kitokią jų pusę galbūt.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Gerbiami skaitytojai. Dėl nepagarbių, įžeidžiančių ir kurstančių religinę nesantaiką laiškų, Erikos pasisakymai daugiau yra neskelbiami.
    Gero vakaro visiems.

    AtsakytiPanaikinti